Zomer:
dat geeft energie!

Er komt heel wat op je af als ondernemer, maar de seizoenen helpen je er doorheen. Zeker de zomer geeft je nieuwe energie! Inspiratie nodig? Dit seizoensmagazine staat er vol mee. Van nieuwe manieren om bloemen te presenteren tot digitale promotiepakketten boordevol foto’s, posters en tips. Helemaal gratis! Scroll naar beneden voor boeiende achtergrondartikelen en laat je inspireren. Deze 5 artikelen hebben we voor jou klaargezet.

01

Verkoopkansen in de zomer: pak ze allemaal!

02

Aan de slag – je winkel als pluktuin

03

Inspiratie van het seizoen: bloemen & boeketten

04

Zo zit het met… de schermbloemenfamilie

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

01

Verkoopkansen in de zomer: pak ze allemaal!

01

Verkoopkansen in de zomer: pak ze allemaal!

02

Aan de slag - je winkel als pluktuin

02

Aan de slag - je winkel als pluktuin

03

Inspiratie van het seizoen: bloemen & boeketten

03

Inspiratie van het seizoen: bloemen & boeketten

04

Zo zit het met… de schermbloemenfamilie

04

Zo zit het met… de schermbloemenfamilie

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

01 verkoopkansen

Meer sales in de zomer: zó doe je dat

Verkoopprikkels

Door elke zomermaand een andere seizoenstopper in de spotlights te zetten, maak je klanten extra hebberig. Een betere verkoopprikkel bestaat er niet! Benieuwd hoe je steeds verrassend voor de dag komt? Lees onze tips én upgrade je kennis met onze gratis factsheets.

1. Mei: pak uit met Paeonia

Laat je klanten kennismaken met de grote variatie aan bloemvormen, kleuren én geuren, zodat ze elke keer weer denken: die wil ik hebben! Laat ook zien dat je weet wat je verkoopt en vertel over de pioenenteelt en de rijkdom van het assortiment. Stel daarvoor eens een vraag aan een kweker, bijvoorbeeld via de socials. Of bezoek de Peony Showgarden in Lemelerveld (op afspraak te bezichtigen voor groepen bloemisten).

Vind pioenen zo groot als een schoteltje of ga op zoek naar de toverbal pioen. Wij helpen je op weg met praktisch informatie

2. Juni: creëer een zonnebloemenzee

Helianthus (zonnebloem) heeft dankzij veredeling veel te bieden. Ze zijn er van klassiek geel tot diep donkerrood en van piepklein tot XXL. Helianthus is dan ook perfect om de rijkdom van de zomer mee te vieren. Maak steeds weer nieuwe boeketten met andere soorten. En op 21 juni, de langste dag van het jaar, verander je je winkel in een zonnebloemenzee.

De witte zonnebloem: bestaat hij echt? Raadpleeg het Helianthus-album op facebook en je vindt het antwoord.

3. Juli: doe eens gek met Gladiolus

Gladiolen zijn echte zomerklassiekers. In juli komen ze met bossen tegelijk van het veld. Dit is dé tijd om echt uit te pakken met Gladiolus, symbool voor kracht en overwinning. Een vaas vol gladiolen is altijd mooi, maar deze bloem nodigt ook uit tot extravagante boeketten die je nauwelijks vast kan houden. Daarmee verras je je klanten maximaal.

De bovenste knop van de gladiool verwijderen zorgt voor een langer vaasleven: is dat een feit of een fabel? Ga naar het Gladiolus-album en je weet het.

4. Augustus: varieer volop met Dahlia

Dahlia’s zijn bijna jaarrond verkrijgbaar, maar van oudsher is de nazomer hét Dahlia-seizoen. Door Dahlia’s weer als echt seizoensproduct onder de aandacht te brengen, creëer je een gevoel van euforie: ze zijn er weer volop! Maak een overvolle bloemenpresentatie met Dahlia’s in alle mogelijke variëteiten en nodig daarmee je klanten uit tot het kopen van rijk gevulde nazomerboeketten.

Ken jij de omvang van het Dahlia-assortiment? Verken alle mogelijkheden plus kleurrijke inspiratieboeketten.

02 Aan de slag

Vier de zomer met bonte plukbloemen

Pluktuin 2.0

Bloemen plukken hoort echt bij de zomer. Een prachtkans voor jou als bloemist! Natuurlijk maak je ’s zomers plukboeketten, maar heb je ook al eens gedacht aan een pluktuin op de stoep?

Mobiele pluktuin

Hoogzomer is het vaak wat rustiger in de winkel. Tijd om iets leuks te organiseren, waardoor het vanzelf weer drukker wordt. Maak bijvoorbeeld een vierkante-meter-pluktuin. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet: met wat planken of pallets bouw je in een handomdraai een vierkante-meter-pluktuin, waarop je vazen met plukbloemen presenteert. Deze pluktuin zet je bij voorkeur vóór de winkel neer (wielen eronder en je rijdt ‘m makkelijk van binnen naar buiten). Daarmee stimuleer je impulsaankopen en creëer je een positieve, dynamische sfeer in de straat.

Plukgeluk

Veel zomerbloemen zijn geschikt voor een pluktuinpresentatie, maar hebben ze ook de plukgelukfactor? Daar kun je op selecteren bij de inkoop. Denk aan Zinnia, Dahlia, Delphinium, Scabiosa, Ageratum, Veronica, Astilbe en Aster. Maak er een kleurrijke mix van met een nonchalante uitstraling. Zo wordt het een echte pluktuin. Daaruit kunnen klanten – voor een vast bedrag – zelf een aantal bloemen plukken, bijvoorbeeld vijftien stelen. Blijf in de buurt en help waar nodig. Grote plukboeketten vragen sowieso de hand van een ervaren bloembinder.

Maak een krans met zomerbloemen. Door de bloemen er letterlijk uit te laten springen, krijgt je krans een eigentijdse look.

Bloemenlijst
  • Helianthus
  • Achillea
  • Dianthus ‘green trick’
  • Gloriosa
  • Zinnia
  • Anethum
  • Heliopsis

Ontrafel het geheim

Waarom heeft dit boeket precies die nonchalante sfeer van een pluktuin? Het geheim zit ’m in de steektechniek.

Zo maak je het: vul een ronde schaal met een of meer bloemenprikkers (fakirbedden) en een laagje water. Snij een vrolijke mix van plukbloemen op verschillende lengtes af en verdeel ze ongedwongen over de bloemenprikkers, alsof ze spontaan zo gegroeid zijn. Plaats eerst de stevigere bloemen en vervolgens de fijnere bloemetjes, zoals Clematis. Echt zomer!

seizoensmagazine zomer ontrafel het geheim seizoensmagazine zomer ontrafel het geheim

Perfecte plukbloem: Limonium

Limonium wil je gewoon aanraken om het geluid te horen: de bloemetjes knisperen als papier. Ideaal voor zomerse plukboeketten! Jaarlijks worden er 47,6 miljoen stelen aangevoerd bij Royal FloraHolland (2019). Limonium is jaarrond verkrijgbaar in een waaier aan kleuren: paars, roze, blauw, wit en geel. De bloemen komen uit Kenia, Nederland, Israël, Ethiopië en Italië.

Download deze én nog meer foto’s en deel de prikkelende content van 365 dagen bloemen met jouw klanten. Vergeet je ons niet te taggen? #365dagenbloemen

03 Inspiratie van het seizoen

De floral goodies van het seizoen

Blije boeketten

De zomer is het meest uitbundige seizoen van allemaal. Met bloemen in sprankelende kleuren en met zoete geuren heb je volop ingrediënten om prachtige zomerboeketten te maken. Word jij daar ook zo blij van? Top! Het wordt nóg leuker als je die blijdschap ook bij je klanten ziet, die er op hun beurt óók weer iemand blij mee kunnen maken!

7 bloemen met een verhaal

Hoe meer je weet over bloemen, hoe leuker het wordt om erover te vertellen. Storytelling is dé manier om klanten te boeien en binden. Vergroot je kennis en geef er je eigen persoonlijke draai aan. Tip: deze weetjes zijn ook leuk om te delen via jouw social media!

04 Zo zit het

Alles over werken met

Schermbloemen

Het fluitenkruid dat je in de zomer in bermen ziet bloeien, is familie van de prachtige schermbloemen die jij in de winkel verkoopt. Schermbloemen zijn prachtig om solo in de spotlights te zetten, maar stelen ook de show in zomerse plukboeketten.

Allemaal familie

De schermbloemenfamilie, oftewel Apiaceae, is een grote familie. Bekende zomerbloemen die ertoe behoren zijn Anethum graveolens (dille), Ammi visnaga (kantbloem), Daucus carota (wilde peen) en Angelica (engelwortel). Ze zorgen voor een echt zomergevoel door de associatie met vrolijke bloeiende bermen. Het zal je niet verbazen dat ook fluitenkruid tot de schermbloemenfamilie behoort!

Omgeklapte paraplu

Elke schermbloem bestaat uit talloze kleine bloempjes die samen met de bloemsteeltjes een scherm vormen. Ze lijken in feite op een omgeklapte paraplu. De ene schermbloem is wat luchtiger, de andere wat compacter. Verzamel verschillende schermbloemen op een lage schaal – een prachtige flatlay om te delen op Instagram.

Spelen met contrast

De schermvorm komt het mooist tot zijn recht als je deze combineert met contrasterende bloemvormen. Daarbij kun je denken aan pluim- en aarvormige bloemen, zoals Antirrhinum, Astilbe en Digitalis. Angelica (engelwortel) wordt meestal als enkele bloem op een robuuste vaas gezet. Zo mooi, niets meer aan toe te voegen!

Bekijk nu op Insta: 3 manieren om schermbloemen te laten shinen

05 365 dagen bloemen-service

Hier is jouw content voor de zomer

Alsjeblieft!

Wil jij ook in de zomer elke verkoopkans benutten? 365 dagen bloemen helpt je daar graag bij. In dit seizoensmagazine las je al een heleboel bruikbare tips en ideeën. In onze nieuwsbrieven en via onze socials houden we je op de hoogte van alles wat speelt binnen jouw vakgebied. En met ons themamagazine duiken we de diepte in en duiden we de trend van het moment. Alle content mag jij als bloemist kosteloos gebruiken!

Downloaden kan direct

Je klanten verwennen en verleiden met alles wat de zomer te bieden heeft, dat is makkelijker dan je denkt. We hebben een flinke dosis zonnige zomercontent voor je klaargezet. Het enige wat jij hoeft te doen is al dat moois even downloaden. Daarmee kun je je winkel aankleden, je socials vullen en jezelf en je klanten te inspireren. Graag gedaan!

Dit krijg je van ons cadeau

Word ook abonnee

Waar halen andere bloemisten hun inspiratie vandaan? Word abonnee en je ontvangt vier keer per jaar het seizoensmagazine 365 dagen bloemen met verrassende en meest inspirerende ideeën in je mailbox.

Ja! Ik abonneer mij kosteloos op het seizoensmagazine

Volg je ons al?

Wil je elke dag een portie bloemeninspiratie? Volg 365 dagen bloemen dan op Facebook, Instagram en Pinterest. Daar vind je extra informatie, leuke weetjes, handige tips en updates van onze kwekers. Zo ben je altijd op de hoogte en weet je precies wat er speelt in jouw branche!

Neem hier even de tijd voor

De redactie van 365 dagen bloemen heeft continu haar voelsprieten uitstaan: wat leeft er in de maatschappij en hoe kunnen we hier verkoopkansen aan verbinden?  In het themamagazine 04 staan kansen centraal. Want wanneer het leven turbulent en onzeker is, gaan we terug naar de basis. We heroverwegen ons leven: wat is écht van belang en wat kunnen we missen? Opnieuw beginnen vraagt om heldere keuzes. Over hoe we willen wonen, hoe we willen werken, hoe we willen leven. Het is tijd voor een nieuwe start, met de focus op wat ons werkelijk gelukkig maakt. Dat vraagt om creativiteit én een open mind.

Lees het themamagazine ‘365 dagen bloemen biedt kansen’
Het themamagazine ook in jouw winkel ontvangen? Dat kan!

Lees ook

Deze seizoensmagazines zijn al eerder verschenen:

Colofon

Het seizoensmagazine van 365 dagen bloemen geeft je elk seizoen weer volop inspiratie. Lees alles over bijzondere bloemen en hun verhalen, bekijk unieke boeketten en nieuwe toepassingen en ontdek op welke manier je zelf het seizoen in je winkel kunt vieren.

Publicatie: februari, juni, augustus, november
Vakredactie: Bianca van Eijk, Annemieke den Haan, Merlijn Ellerkamp, Gerard Gardien
Art direction en concept: Concept Factory

01 Verkoopkansen
02 Aan de slag
03 Inspiratie van het seizoen
04 Zo zit het
05 365 dagen bloemen-service
Colofon