Winterkost

Ook de winter biedt jou als bloemist volop kansen om uit te pakken met bijzondere seizoensbloemen. Verleid je klanten met knallend oranje, ontroer ze met bloemensymboliek of maak een feestdag onvergetelijk. In dit magazine laten we je zien hoe je dat doet, zowel op de winkelvloer als online op je socials. Kijk, dán val je op!

Deze 5 artikelen hebben we voor jou klaargezet:

01

Verkoopkansen: in de winter is er altijd wat te vieren

02

Aan de slag: maak het verschil op bijzondere momenten

03

Inspiratie: kleurrijke boeketten. Jij blij, klant blij!

04

Zo zit het: oranje als winterse sfeermaker

05

365 dagen bloemen service: alsjeblieft (en graag gedaan)

01

Verkoopkansen: in de winter is er altijd wat te vieren

01

Verkoopkansen: in de winter is er altijd wat te vieren

02

Aan de slag: maak het verschil op bijzondere momenten

02

Aan de slag: maak het verschil op bijzondere momenten

03

Inspiratie: kleurrijke boeketten. Jij blij, klant blij!

03

Inspiratie: kleurrijke boeketten. Jij blij, klant blij!

04

Zo zit het: oranje als winterse sfeermaker

04

Zo zit het: oranje als winterse sfeermaker

05

365 dagen bloemen service: alsjeblieft (en graag gedaan)

05

365 dagen bloemen service: alsjeblieft (en graag gedaan)

01 verkoopkansen

Haal de (bloemen)slingers uit de kast

Party time!

Wat doe je wanneer het buiten koud en grijs is? Precies: dan maak je het binnen gezellig. In de winter valt er heel wat te vieren. Met kleurrijke bloemen maak jij van elke winterdag een feestje. En voor je het weet kondigt de lente zich alweer aan.

1. Verjaag het grijs

De winter is niet alleen maar feest: voor veel mensen is de winter een koud en somber seizoen waar geen einde aan komt. Maar als bloemist heb je alles in huis om kleur te geven aan grijze dagen. Laat dat zien met kleurrijke boeketten en tafeldecoraties, in je winkel en op je socials. Altijd goed voor een glimlach!

2. Haast je!

Veel bloemen zijn jaarrond verkrijgbaar, maar de winter kent ook echte seizoensproducten, zoals Euphorbia fulgens en Ilex verticillata. Prachtige materialen om in de spotlights te zetten en daarmee een gevoel van schaarste te creëren: koop ze nu, want ze zijn er maar even. En als je klanten in januari reikhalzend uitkijken naar het voorjaar, kun je ze alweer blij maken met de eerste voorjaarsbloemen, zoals hyacinten, narcissen en ranonkels.

3. Altijd wat te vieren

Singles Day (11 november) wordt als bloemendag steeds groter. Op deze dag verwennen singles zichzelf graag met iets moois. Verras ze met jouw persoonlijke Singles Day boeket! Met kerst en oud & nieuw pak je uit met de meest uiteenlopende bloemdecoraties, maar ook met bloemen om cadeau geven. Feestdagen voorbij? Blue Monday (16 januari 2023) is een perfecte dag om de eerste voorjaarsbloemen als blijmakers te positioneren. En voor alle dagen daartussen bedenk je zelf toch een feestje?

Nu op Facebook: Zo vier je de winter!
De leukste ideeën om kleur te geven aan dit seizoen.
Download deze én nog meer foto’s en deel al het moois van 365 dagen bloemen met jouw klanten. Vergeet je ons niet te taggen? #365dagenbloemen

02 Aan de slag

Jouw werk maakt indruk

Een lach & een traan

Als bloemist ben je soms ook therapeut. Je helpt mensen om de mooiste dagen van hun leven te vieren en biedt troost bij verdrietige momenten. Prachtig vak, toch?

Vier het groots

Een huwelijk, verjaardag, geboorte of jubileum? Het hoeven heus niet altijd boeketten te zijn. Presenteer ook eens losse bloemen in verschillende vaasjes. Een eenvoudige maar stijlvolle manier om aandacht te besteden aan de bloemen van het seizoen. Zeg nou zelf: dit ziet er toch geweldig uit!

Bloemen van betekenis

Ook in afscheidsbloemwerk worden steeds vaker seizoensbloemen toegepast. Dat sluit aan op de trend dat mensen zoeken naar verbinding met de natuur. Met de symboliek van bloemen kun je de waarde van je bloemwerk versterken. Gebruik bijvoorbeeld Ilex als symbool voor vriendschap, warmte en liefde of Gypsophila als symbool voor eeuwigdurende liefde.

Hoe mooi is het om troost te bieden met de mooiste materialen van het seizoen. Laat je klanten zien wat er mogelijk is bij een afscheid, ook in de winter.

Narcissus wordt gezien als symbool voor een nieuw begin, omdat de bloem een nieuw seizoen aankondigt.
Bloemenlijst
  • Narcissus
  • Euphorbia fulgens
  • Kalanchoe
  • Banksia dryandra

Ontrafel het geheim

In de uitvaartbranche zien we de opkomst van natuurbegraven en afscheidsceremonies in de buitenlucht. Daar past dit creatieve afscheidsbloemwerk perfect bij. Een bijzondere toepassing van seizoensbloemen in een natuurlijke omgeving.

Zo maak je het: kies samen met je klant de mooiste bloemen van het seizoen uit. Laat zien welke materialen er mogelijk zijn. Denk in de winter ook aan bessen, bottels en de eerste bloesemtakken. Zijn er bloemen die een speciale rol hebben gespeeld in het leven van de overledene, dan kun je die natuurlijk ook toevoegen. Zet de bloemen in flessen gevuld met water. Klem deze tussen elastische spanbanden die je eerst rondom een boom hebt gespannen. Met z’n tweeën gaat dat het handigst.

Tip: informeer bij natuurbegraafplaatsen bij jou in de buurt welke regels er gelden. Vaak is bloemwerk toegestaan tijdens de begrafenis, maar daarna niet meer.

Winterjuweel: Paeonia

De pioen (Paeonia) is een bijzondere verschijning in de winter. De pioen bloeit van nature in de zomer – en het is altijd ergens zomer! Pioenenkwekers op het noordelijk en zuidelijk halfrond zorgen samen voor bijna jaarrond pioenenaanbod. Daardoor kunnen we ook in de winter van deze bijzondere bloem genieten. Prachtig in bruidsbloemwerk, maar ook als enkele bloem. Koester de pioen in de winter als kostbaar goed. Dan kun je in de zomer weer uitpakken met grootse boeketten.

03 Inspiratie van het seizoen

De floral goodies van het seizoen

Kleur bekennen

De grijze dagen in de winter vragen om kleur, véél kleur. Maak rijk gevulde winterboeketten waarmee je klanten instant kleur in huis kunnen halen. Binnenkort kun je ook alweer aan de slag met de eerste voorjaarsbloemen. Nog meer kleur en vrolijkheid! Ter inspiratie: drie blije boeketten in verschillende stijlen. Welke ga jij maken?

7 bloemen, 7 verhalen

Waarom komen klanten steeds terug naar jou? Omdat jij over elke bloem iets kunt vertellen. Van herkomst tot symboliek, van groeiwijze tot verzorging. Verdiep je in de bloemen die door je handen gaan en vertel er enthousiast over. Zo maak je elk boeket extra bijzonder voor je klant.

04 Zo zit het

Koud seizoen, warme kleur

Oranje boven

Oranje is misschien niet de eerste kleur waaraan je denkt in de winter. Toch zijn er nu verrassend veel bloemen én bessen verkrijgbaar in deze warme kleur. Fijn, want iedereen kan ’s winters wel wat extra warmte gebruiken!

Peptalk

Oranje staat voor warmte, enthousiasme, feest en verbinding. Het is een opvallende kleur die volop levenslust uitstraalt. Perfect voor de wintermaanden! Kun je wel wat positieve energie gebruiken, omring je dan met oranje bloemen, bessen en bottels. Dat geldt natuurlijk ook voor je klanten. Vertel daarom – als kleurexpert – over de werking van kleuren, bijvoorbeeld op je socials.

Opvallend oranje

Een opvallende oranje winterbloem is Euphorbia fulgens (hij is er overigens ook in rood, geel en wit). En er is nog veel meer verkrijgbaar in oranje. Denk eens aan Amaryllis, Antirrhinum, Asclepias, Banksia, Gloriosa, Leucospermum (nutans), Protea, Ranunculus en Strelitzia. Daarnaast zijn er ook volop oranje bessen verkrijgbaar, zoals Hypericum, Ilex en – als je geluk hebt – de laatste oranje rozenbottels.

Boem!

Een rijk oranje boeket is prachtig om een warme sfeer in huis te creëren en hartverwarmend om te krijgen. Laat ook eens één bijzondere oranje bloem shinen, bijvoorbeeld Ranunculus in warm oranje. Of verzamel verschillende oranje bloemen en vul daar een verzameling vaasjes mee. Dat knalt!

Bekijk nu op Instagram: 3 ideeën met een oranje tintje

05 365 dagen bloemen-service

Genoeg inspiratie voor een heel seizoen

Wij geven je de winter cadeau!

365 dagen bloemen helpt jou 365 dagen per jaar om elke verkoopkans te benutten. Dat doen we niet alleen met dit seizoensmagazine, maar ook via onze nieuwsbrieven, onze socials en ons themamagazine. Als bloemist mag je alle content kosteloos gebruiken. Doe er je voordeel mee!

Meteen even downloaden

Wij snappen heel goed dat je het druk hebt. Maar dat je tóch je klanten wilt verwennen en verleiden met alles wat de winter te bieden heeft. Daarom hebben we nu al een flinke dosis kleurrijke wintercontent voor je klaargezet. Met één druk op de knop is al dat moois van jou!

Alsjeblieft, voor jou!

Download het complete contentpakket voor de winter:
1 winterposter (A4)
13 prachtige foto’s van boeketten en bijzondere bloemen
7 floral goodies

Word ook abonnee

Waar halen andere bloemisten hun inspiratie vandaan? Word abonnee en je ontvangt vier keer per jaar het seizoensmagazine 365 dagen bloemen met verrassende en meest inspirerende ideeën in je mailbox.

Ja! Ik abonneer mij kosteloos op het seizoensmagazine

Volg je ons al?

Elke dag een portie bloemeninspiratie, dat wil jij toch ook? Volg 365 dagen bloemen op Facebook, Instagram en Pinterest. Die verschijnen er leuke weetjes, handige tips en updates van onze kwekers op je tijdlijn. Zo weet je precies wat er speelt in jouw branche!

Vers van de pers: ons nieuwste themanummer

Zet een lekkere pot thee en kruip op de bank: ons nieuwste themanummer is uit en staat vol artikelen die jij wilt lezen! Nummer 5 gaat over de kracht van verschillen. We leven in een maatschappij die steeds multicultureler en diverser wordt. Ook voor jou als bloemist is deze trend van belang. We laten je zien hoe jij als ondernemer juist nu je verkoopkansen kunt pakken. Bijvoorbeeld door de connectie te maken met je omgeving. Maar ook door bloemen en accessoires op een andere manier te presenteren. Of door de oorsprong van bloemen te delen met je klanten.

Lees het themamagazine ‘365 dagen bloemen omarmt diversiteit’
Het themamagazine ook in jouw winkel ontvangen? Dat kan!

Lees ook

Deze seizoensmagazines zijn al eerder verschenen:

Colofon

Het seizoensmagazine van 365 dagen bloemen geeft je elk seizoen weer volop inspiratie. Lees alles over bijzondere bloemen en hun verhalen, bekijk unieke boeketten en nieuwe toepassingen en ontdek op welke manier je zelf het seizoen in je winkel kunt vieren.

Publicatie: februari, juni, augustus, november
Vakredactie: Bianca van Eijk, Annemieke den Haan, Merlijn Ellerkamp, Gerard Gardien
Art direction en concept: Concept Factory

01 Verkoopkansen
02 Aan de slag
03 Inspiratie van het seizoen
04 Zo zit het
05 365 dagen bloemen-service
Colofon