Lenteprikkels

Het voorjaar komt eraan – en jouw klanten kunnen niet wachten! Pluk die borrelende energie uit de lucht en maak van je winkel een plek waar iedereen blij van wordt. In dit magazine geven we je lekker veel ideeën, niet alleen voor de winkelvloer maar ook voor je socials. Daar krijg je vleugels van!

Deze 5 artikelen hebben we voor jou klaargezet:

01

Verkoopkansen: het voorjaar staat er bol van!

02

Aan de slag: verleid je klanten met kleur & geur

03

Challenge: aan de slag met eierdozen voor Pasen

04

Storytelling: Anemone, Narcissus en nog veel meer

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

01

Verkoopkansen: het voorjaar staat er bol van!

01

Verkoopkansen: het voorjaar staat er bol van!

02

Aan de slag: verleid je klanten met kleur & geur

02

Aan de slag: verleid je klanten met kleur & geur

03

Challenge: aan de slag met eierdozen voor Pasen

03

Challenge: aan de slag met eierdozen voor Pasen

04

Storytelling: Anemone, Narcissus en nog veel meer

04

Storytelling: Anemone, Narcissus en nog veel meer

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

01 verkoopkansen

Nog héél eventjes geduld…

Zoet verlangen

Zo licht. Zo kleurrijk. En zo vol verkoopkansen: dat kan alleen maar het voorjaar zijn. Verwelkom de allereerste lentebloemen. Prikkel de zintuigen. En vier alles wat er te vieren valt met bloemen van het seizoen.

1. Laat de lente zien

De lente staat symbool voor vernieuwing en een frisse start. Als bloemist laat je dat zien met een stralende lentebloemenpresentatie – juist nu. Want door alle onzekerheid in de wereld hechten mensen meer waarde aan de seizoenen. Die zorgen voor verbinding met de natuur om ons heen, en dat geeft rust en houvast. Door als bloemist goed zichtbaar mee te bewegen met de seizoenen kun je aansluiten op deze ontwikkeling.

In de mode is groen dé trendkleur van 2023. Deze positieve kleur staat symbool voor duurzaamheid, een nieuwe start en verbinding met de natuur

2. Speel met geuren

Met bloemen in het seizoen haal je de natuur naar binnen. En dat ruik je meteen! Vooral in de lente heb je als bloemist volop mogelijkheden om je klanten blij te maken met geurende bloemen. Maak gebruik van het hele geurenpalet dat je tot je beschikking hebt, denk aan de geuren van Narcissus, Hyacinthus en Syringa. En richting de zomer zijn er bijvoorbeeld Lathyrus en Matthiola.

3. Vier álle bloemendagen

Wat valt er in het voorjaar veel te vieren! Naast Vrouwendag, Pasen, Secretaressedag en Moederdag heb je bijvoorbeeld ook Doe Vriendelijk Dag (17 februari) en Complimentendag (1 maart). Je kunt ook zelf bloemendagen in het leven roepen. Vier bijvoorbeeld de eerste dag van de lente én de dag dat jij de eerste lentebloemen hebt gespot op de veiling. En maak jij graag bruidswerk? Vier dan de start van het trouwseizoen!

Nu op Facebook: zo verwelkom je het voorjaar! De leukste ideeën om geurende bloemen in de spotlights te zetten.
Download deze én nog meer foto’s en deel de prikkelende content van 365 dagen bloemen met jouw klanten. Vergeet je ons niet te taggen? #365dagenbloemen

02 Aan de slag

Verrassend presenteren: zo doe je dat

Hang de lente in de lucht!

Hou het weerbericht in de gaten: wanneer de temperatuur gaat stijgen, is het tijd om ruimte te maken voor een lentefrisse presentatie. En daarin krijgen de mooiste lentebloemen een ereplaats.

Zoek het hogerop

Staat je winkel al boordevol lentebloemen? Zoek het dan hogerop. Als de lente letterlijk in de lucht hangt, wordt het nog nadrukkelijker voorjaar in de winkel! Je kunt kleine vaasjes ophangen met in elk vaasje een vrolijke bloem, bijvoorbeeld Leucanthemum. Wil je het groots aanpakken, maak dan een frame van takken en bevestig daarin glazen vaasjes gevuld met lentebloemen, zoals Hyacinthus en Lathyrus. De zoet-frisse bloemengeuren maken het lentegevoel compleet.

Geheime boodschap

Met de symboliek van bloemen kun je jouw voorjaarsboeketten nog meer lading geven. Hyacinthus staat bijvoorbeeld symbool voor schoonheid, Lathyrus voor geluk en vriendschap, Matthiola (violier) voor eeuwige schoonheid en liefde en Polianthes tuberosa (tuberoos) voor gevaarlijke genoegens…

Secretaressedag vraagt om stijlvolle boeketten. Zo’n wit-met-groen voorjaarsboeket past in elk interieur – zakelijk of privé. Groen is ook nog eens dé trendkleur voor 2023.

Bloemenlijst
  • Viburnum opulus
  • Alchemilla
  • Anigozanthos
  • Fritillaria
  • Iris
  • Curcuma

Female touch

Op 8 maart is het Vrouwendag. Ook die dag vier je natuurlijk met bloemen! Het voorjaar biedt volop mogelijkheden voor kleurrijke én geurende boeketten met een female touch. Zet deze dag dus alvast op je (content)planning.

De tijd dat boeketten voor vrouwen automatisch roze zijn, is voorbij. Het is veel leuker om samen met de klant een boeket op maat te maken. Dat vraagt flexibiliteit en inlevingsvermogen, maar levert ook veel op: een uniek boeket dat je nergens anders vindt. Brainstorm verder op de trend dat grenzen vervagen. Bedenk bijvoorbeeld alternatieve verpakkingen om boeketten in te vervoeren, zoals een riem- of draagtas van (gerecycled) textiel.

Idee: zet op 8 maart kleurrijke lenteboeketjes neer op verrassende locaties in de buurt. Laat je klanten (en volgers) een boeketje zoeken én weggeven aan een vrouw die ze bewonderen!

03 Challenge

Doe mee met de

Eierdoos-challenge

Hou jij wel van een creatieve uitdaging? Doe dan mee met de eierdoos-challenge. Verwerk op je eigen manier een eierdoos in een boeket of arrangement voor Pasen. Deel het resultaat met #365dagenbloemen.

Tips!

Zoek eierdozen in afwijkende vormen. Er is meer variatie dan je denkt!
Narcis is de perfecte bloem voor Pasen, maar kijk ook eens naar andere lentebloemen.
Vul een eierdoos met eieren als vaasjes – en leef je uit met verf en stift!

Nog meer ideeën voor het upcyclen van eierdozen mét bloemen vind je op ons Pinterest-bord

04 Storytelling

De floral goodies van het seizoen

Welk boeket geeft jou energie?

De lente draait om een nieuw begin, om nieuwe energie. Daarom bedachten we alvast drie boeketten voor je, in verschillende stijlen en kleurstellingen. Eén ding hebben ze gemeen: de voorjaarsenergie spat ervan af! Welke ga jij als eerste maken?

Vaas vol verhalen

Storytelling begint met het kennen van de bloemennamen. Die bieden volop aanknopingspunten voor mooie verhalen over bloemen. Denk maar aan Narcissus die verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld. Ken jij alle (Latijnse) namen van de bloemen in dit stralende lenteboeket?

Anemone op de prikker

Zodra het voorjaar aanbreekt, kun je weer volop anemonen verwachten. De klassieke kleur van Anemone is blauw, maar inmiddels is het kleurenpalet uitgebreid met allerlei variaties op blauw-paars én wit, roze en rood. Het kenmerkende zwarte hartje maakt van elke Anemone een blikvanger. Het kransje van krullerig blad – net onder de bloem – maakt het helemaal af. Anemonen worden veel toegepast in vrolijke lenteboeketten, maar ook op een bloemenprikker (terug van weggeweest!) komen ze prachtig tot hun recht.

Lente-trompet

Narcissen verdienen het om in het (lente)zonnetje gezet te worden. Vertel je klanten dat er zoveel meer soorten bestaan dan alleen die gele klassieker. En laat ze vervolgens zien én ruiken!

Zoveel variaties

De eerste narcissen zijn altijd weer een feestje. De kleur varieert van stralend wit tot geler-dan-geel. Daartussen zitten alle mogelijke combinaties van wit, geel en oranje. De meeste keuze heb je vanaf februari tot en met april. Narcissus is van oudsher de bloem voor Pasen, omdat die van nature rond die feestdag bloeit. Op de paastafel mogen narcissen dan ook zeker niet ontbreken.

Deze moet je ruiken

De meeste narcissen verspreiden geen bijzondere geur, maar een aantal variëteiten zijn juist echte geurtoppers. De trosnarcis Narcissus ‘Bridal Crown’ bijvoorbeeld. Veel mensen kennen de geureigenschappen van Narcissus niet. Zet daarom eens verschillende geurende narcissen in vaasjes op de toonbank. Ruik en vergelijk: welke geurende narcis is jouw lievelings?

Narcissus slim combineren

Hoe leuk is het om Narcissus te combineren met andere lentebloemen? Narcissen hebben echter een lastige eigenschap: de stelen geven slijm af waar ander bloemen niet blij van worden. Dit probleem kun je tackelen door speciale bloemenvoeding voor narcissen te gebruiken. Als je droge narcissen niet afsnijdt, kun je ze ook moeiteloos combineren. Wil je het helemaal voor zijn, mix dan verschillende narcissen met materialen die geen last hebben van narcissenslijm, zoals bloesemtakken. Op-en-top lente!

Bekijk nu op Instagram: 3 ideeën met narcissen

7 bloemen = 7 verhalen

ouw bloemenpresentatie zit vol verhalen. Vertel je klanten over de symboliek, de groeiwijze of de verzorging van de bloemen. Of, nog leuker: deel je persoonlijke verhaal of passie. Zo maak je van elk boeket iets bijzonders, waardoor klanten graag bij je terugkomen.

05 365 dagen bloemen service

Genoeg inspiratie voor een heel seizoen

De lente op een presenteerblaadje!

365 dagen bloemen helpt jou 365 dagen per jaar om elke verkoopkans te benutten. Dat doen we niet alleen met dit seizoensmagazine, maar ook via onze nieuwsbrieven, onze socials en ons themamagazine. Als bloemist mag je alle content kosteloos gebruiken. Doe er je voordeel mee!

Meteen even downloaden

Wij snappen heel goed dat je het druk hebt. Maar dat je tóch je klanten wilt verwennen en verleiden met alles wat het voorjaar te bieden heeft. Daarom hebben we nu al een flinke dosis sprankelende voorjaarscontent voor je klaargezet. Met één druk op de knop is al dat moois van jou!

Alsjeblieft, voor jou!

Download het complete contentpakket voor de lente:

  • 2 prikkelende voorjaarsposters (A4)
  • 25 prachtige foto’s van boeketten en bijzondere bloemen
  • 7 floral goodies

Word ook abonnee

Waar halen andere bloemisten hun inspiratie vandaan? Word abonnee en je ontvangt vier keer per jaar het seizoensmagazine 365 dagen bloemen met verrassende en meest inspirerende ideeën in je mailbox.

Ja! Ik abonneer mij kosteloos op het seizoensmagazine

Volg je ons al?

Elke dag een portie bloemeninspiratie, dat wil jij toch ook? Volg 365 dagen bloemen op Facebook, Instagram en Pinterest. Die verschijnen er leuke weetjes, handige tips en updates van onze kwekers op je tijdlijn. Zo weet je precies wat er speelt in jouw branche!

Nét uit: ons nieuwste themanummer

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van belangrijke trends? Dan mag je ons nieuwste themanummer niet missen. In nummer 6 lees je hoe online en offline steeds meer met elkaar versmelten en zo samen een nieuwe realiteit vormen. Het gebeurt overal om je heen – en ook voor jouw winkel heeft dat gevolgen. Laat je inspireren door de interviews met ondernemers die nu al voorsorteren op deze nieuwe toekomst. En natuurlijk geven we je ook weer veel praktische voorbeelden voor boeketten die precies passen bij deze trend: gelaagd, vindingrijk en transparant.

Lees het themamagazine ‘365 dagen bloemen vergroot je wereld’
Het themamagazine ook in jouw winkel ontvangen? Dat kan!

Lees verder

Deze seizoensmagazines zijn al eerder verschenen:

Colofon

Het seizoensmagazine van 365 dagen bloemen geeft je elk seizoen weer volop inspiratie. Lees alles over bijzondere bloemen en hun verhalen, bekijk unieke boeketten en nieuwe toepassingen en ontdek op welke manier je zelf het seizoen in je winkel kunt vieren.

Publicatie: februari, juni, augustus, november
Vakredactie: Bianca van Eijk, Annemieke den Haan, Merlijn Ellerkamp, Gerard Gardien
Art direction en concept: Concept Factory

01 Verkoopkansen
02 Aan de slag
03 Challenge
04 Storytelling
05 365 dagen bloemen service
Colofon