Lente:
het seizoen van kansen

Ook al sta je als bloemist in deze tijd soms voor een uitdaging, de lente biedt een overvloed aan verkoopkansen. Dit seizoensmagazine staat er dan ook vol mee! Van nieuwe manieren om je klanten te verleiden met voorjaarsgeuren en -kleuren, tot digitale promotiepakketten boordevol foto’s, posters en tips. Scroll langs de meest prikkelende achtergronden en ga zelf aan de slag met de tips én fotografie. Deze 5 artikelen hebben we voor jou klaargezet.

01

Zo creëer je extra verkoopkansen in het seizoen

02

Aan de slag – laat de lente je klanten verleiden

03

Inspiratie van het seizoen: bloemen & boeketten

04

Zo zit het met… de geurnuances van hyacint

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

01

Zo creëer je extra verkoopkansen in het seizoen

01

Zo creëer je extra verkoopkansen in het seizoen

02

Aan de slag - laat de lente je klanten verleiden

02

Aan de slag - laat de lente je klanten verleiden

03

Inspiratie van het seizoen: bloemen & boeketten

03

Inspiratie van het seizoen: bloemen & boeketten

04

Zo zit het met… de geurnuances van hyacint

04

Zo zit het met… de geurnuances van hyacint

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

05

365 dagen bloemen service: speciaal voor jou!

01 verkoopkansen

Geef je klanten lentekriebels met

Seizoensmarketing

Het voorjaar brengt ons volop geurende bloemen en niet te vergeten een stralende kleurenpracht. Maar hoe presenteer je die op een originele manier aan je klanten? Hieronder vind je originele ideeën voor je verkooppresentatie, in de winkel of online!

1. Etaleer je ‘parfumbloemen’

Van zoet bloemig tot verrassend kruidig: het is niet zo moeilijk om je hele winkel naar bloemen te laten ruiken. Maar welke bloem ruikt nu zoet en welke kruidig? Daarvoor kun je samplekaartjes gebruiken, net als in de parfumerie. In plaats van het gebruikelijke parfumflesje plaats je er een geurende bloem bij.

Vraag het promotiepakket aan

Vraag hier het speciale promotiepakket aan voor geurtesters in jouw winkel. De actie loopt van xx tot xx. Lees de voorwaarden en meld je aan via de speciale actiepagina: [link mailchimp]
Let op! Je kunt het ‘Het is weer lente’-promotiepakket aanvragen tot en met x. Er is een beperkt aantal pakketten beschikbaar.

2. Organiseer de ‘Het is weer lente-dagen’

Prikkel de zintuigen van jouw klanten en ga aan de slag met de kleuren en geuren van het voorjaar. Het opsnuiven van lentegeuren is dé manier om de winter achter je te laten. Van zachtzoete Viburnum opulus tot intens geurende hyacinten: puur lentegeluk. Als bloemist kun je daar op je eigen manier op inhaken. Nodig je klanten uit: de lente begint hier! Attendeer je klanten op het geurende voorjaarsassortiment én organiseer activiteiten die allemaal draaien op geurende bloemen. In de winkel, in je webshop of online: met geur verleid je elke klant.

Nu op Facebook: Zo vier je ‘het is weer lente’
5 presentatietips van collega-bloemisten - laat je inspireren!

3. Presenteer de voorjaarscollectie 2022

Presenteer de nieuwe voorjaarsgeurencollectie aan je klanten in je nieuwsbrieven, op social media, in je webshop of in de winkel. Denk aan tuberoos (verleidelijk), trosnarcis (intens zoet), brem (licht zoetig en een tikje kruidig), sering (pure romantiek) en Lathyrus (zoet bloemig). We hebben de mooiste lentefoto’s en nog veel meer kant-en-klare content al voor je klaargezet!

Download deze én nog meer foto’s en deel de prikkelende content van 365 dagen bloemen met jouw klanten. Vergeet je ons niet te taggen? #365dagenbloemen

02 Aan de slag

Zin gekregen om je klanten te verleiden?

Aan de slag!

Handen uit de mouwen: nu is het aan jou om al het moois dat de lente te bieden heeft voor het voetlicht te brengen. Verdiep je in geuren, verras je klanten met een boeket op gaas en trakteer ze op de leukste weetjes!

Word een geurexpert

Geur is echt heel persoonlijk. Als bloemist kun je daarop inspelen met geurboeketten op maat. Stel volop vragen, laat je klanten verschillende bloemengeuren ruiken en geef advies over het combineren van geuren en kleuren. Zo laat je jouw expertise zien!

Werk met geurende bloemen

Het is bewezen: geuren hebben een positieve verwerking op je brein. Mhmmm heerlijk een bos met voorjaarsbloemen. Vertel je klanten over het geluksstofje (endorfine) dat vrijkomt door de frisse geuren van voorjaarsbloemen. iedereen kan juist nu een flinke dosis positieve energie gebruiken. Met deze tips kun je variëren met geurende bloemen.

Maak een mix van subtiele bloemengeuren en creëer je eigen ‘signature bouquet’.

Bloemenlijst
  • Clematis
  • Muscari
  • Hyacinthus

Ontrafel het geheim

Hoe leuk is dit botanisch geschikte lenteboeket! Het geheim zit in de vaas. Het boeket is namelijk in gaas gestoken.

Zo maak je het: vorm een bol van kwartjesgaas (25 mm) en klem dat in de vaas. Vul deze met water en heestervoeding. Steek de materialen een voor een in de bol van gaas: eerst de bloesemtakken, daarna de bloemen met dikke stelen en vervolgens de fijnere bloemetjes. Instant lente!

ontrafel1 ontrafel2 nieuw

Ontdek de 15 bloemenweetjes

De 15 bijzondere bloemen in dit boeket hebben allemaal iets te vertellen. Leuk toch, als je dit met je klanten kunt delen?

Mix & match met Scabiosa

Scabiosa is jaarrond verkrijgbaar – ook mooi dus voor in je lenteboeket! Jaarlijks worden er ongeveer 8 miljoen stuks aangevoerd bij Royal FloraHolland: 50 procent komt uit Nederland (voornamelijk Scabiosa caucasica) en nog eens 50 procent uit Israël, Afrika en Portugal (voornamelijk Scabiosa atropurpurea).

03 Inspiratie van het seizoen

De floral goodies van het seizoen

Lentegeluk

Laat je inspireren door de allermooiste bloemen van het seizoen. Daarmee maak je echte blijmakers: van een subtiel lenteboeket voor de ene klant tot een weelderige bos voor de andere. Geur mag nooit ontbreken, want dat maakt je boeketten op-en-top lente. In deze tijd zo’n heerlijk geurend boeket ontvangen, dat is een prachtig cadeau!

7 bloemen met een verhaal

De rijke symboliek van bloemen is een schatkist voor storytelling. Vraag wat klanten willen zeggen met een boeket: willen zij iemand troosten, succes wensen of bedanken? Die boodschap kun je met een specifieke bloem versterken. Zo maak je boeketten die een verhaal vertellen. Psst: deze weetjes zijn ook leuk om te delen via jouw social media!

Zelf aan de slag?
Download deze Floral Goodies en deel ze met jouw Insta-volgers

04 Zo zit het

Alles over de geuren van

Heerlijke hyacint

Geuren doet de hyacint altijd. Van mild zoet tot heel intens – en alles ertussenin. Dat maakt deze bloem zo onweerstaanbaar. Maar is de kleur ook bepalend voor de geur? Wij hebben gebeld met hyacintenspecialist Piet van der Poel.

50 tinten geur

De geur van hyacint is niet onder een noemer te vangen. Witte hyacinten ruiken meestal licht en fris bloemig, terwijl blauwe vaker sterk en intens geuren. Toch heeft geur vooral met de cultivar te maken. Hyacinthus Delfts Blauw is een voorbeeld van een sterk geurende cultivar. De Pearl-serie bestaat uit verschillende kleuren – wit, roze én blauw – en is veel zachter van geur.

Chocolade & vanille

Geur is een van de selectiecriteria bij veredeling, naast kleur, vorm, bolkwaliteit en vooral ook teeltbaarheid en ziektegevoeligheid. De geur is wel een belangrijk aspect. Bij het selecteren worden dan ook alle zintuigen ingezet. Soms komen veredelaars geuren tegen die hen verrassen, zoals chocolade en vanille. Dat wil niet zeggen dat die ook in de handel komen. Het hele plaatje moet kloppen.

Geduld...

Het veredelingsproces neemt zo’n twintig jaar in beslag. Dat vergt dus nogal wat geduld, maar het is de moeite waard. Zo is het gelukt om een mooie gele hyacint te creëren. Verder wordt er gewerkt aan andere vormen (bijvoorbeeld fijne nagels en puntige trossen) en bijzondere patronen, zoals hardroze met een witte tekening. Hyacint mag dan een klassieker zijn, maar het assortiment is volop in beweging!

Bekijk nu op Insta: 3 boeketideeën met hyacint

05 365 dagen bloemen-service

Een frisse dosis inspiratie

Download de lente

365 dagen bloemen helpt jou 365 dagen per jaar om elke verkoopkans te benutten. Dat doen we niet alleen met dit seizoensmagazine, maar ook via onze nieuwsbrieven, onze socials en ons themamagazine. We bieden je alle content kosteloos aan. Doe er je voordeel mee.

Het voorjaar staat voor je klaar

Wij snappen heel goed dat je het druk hebt. Maar dat je tóch je klanten wilt verwennen en verleiden met alles wat de lente te bieden heeft. Daarom hebben we nu al een flinke dosis sprankelende voorjaarscontent voor je klaargezet. Met één druk op de knop is al dat moois van jou!

Download het complete voorjaarscontentpakket

Word ook abonnee

Waar halen andere bloemisten hun inspiratie vandaan? Word abonnee en je ontvangt vier keer per jaar het seizoensmagazine 365 dagen bloemen met verrassende en meest inspirerende ideeën in je mailbox.

Ja! Ik abonneer mij kosteloos op het seizoensmagazine

Volg je ons al?

Wil je elke dag een portie bloemeninspiratie? Volg 365 dagen bloemen dan op Facebook, Instagram en Pinterest. Daar vind je extra informatie, leuke weetjes, handige tips en updates van onze kwekers. Zo ben je altijd op de hoogte en weet je precies wat er speelt in jouw branche!

Neem hier even de tijd voor

De redactie van 365 dagen bloemen heeft continu haar voelsprieten uitstaan: wat leeft er in de maatschappij en hoe kunnen we hier verkoopkansen aan verbinden? In het nieuwe themamagazine staat zingeving centraal. Als bloemist kun je daar een belangrijke rol in vervullen!

Lees het themamagazine ‘365 dagen bloemen geeft zin’
Het themamagazine ook in jouw winkel ontvangen? Dat kan!

Lees ook

Deze seizoensmagazines zijn al eerder verschenen:

Colofon

Het seizoensmagazine van 365 dagen bloemen geeft je elk seizoen weer volop inspiratie. Lees alles over bijzondere bloemen en hun verhalen, bekijk unieke boeketten en nieuwe toepassingen en ontdek op welke manier je zelf het seizoen in je winkel kunt vieren.

Publicatie: februari, juni, augustus, november
Vakredactie: Bianca van Eijk, Annemieke den Haan, Merlijn Ellerkamp, Gerard Gardien
Art direction en concept: Concept Factory

01 Verkoopkansen
02 Aan de slag
03 Inspiratie van het seizoen
04 Zo zit het
05 365 dagen bloemen-service
Colofon